divendres, 6 de desembre del 2013

Ànim per a la PAC3


Perquè no decaigui l'ànim després de la publicació dels resultats de la PAC2, vull deixar-vos a continuació un petit conte popular que marca el caràcter amb el qual hem d'escometre el final de projecte.

La pedra en el camí
Hi havia una vegada un home molt ric que habitava un gran castell prop d'un llogaret.
 
Estimava molt als seus veïns pobres i sempre estava ideant mitjans de protegir-los, ajudar-los i millorar la seva condició.

 
Plantava arbres, feia obres de gran importància , organitzava i pagava festes populars, i al costat del arbre de Nadal que preparava per als seus fills cap col · locar altres amb regals per als nens del veïnat.

 
Però aquella pobra gent no estimava el treball, i això els feia esclaus de la misèria.

Un dia l'amo del castell es va aixecar molt d'hora, col·locar una gran pedra al camí del llogaret i es va amagar a prop d'allà per veure el que passava quan passés la gent.

 
Poc després va passar un home amb la seva vaca . Grunyir en veure la pedra , però no la va tocar. Va preferir fer una volta , i va continuar de seguida el seu camí. Va passar un altre home després del primer, i va fer el mateix. Després van seguir altres.

 
Tots mostraven disgust en veure l'obstacle i alguns protestaven amb ell , però cap ho va remoure.

 
Per fi , ja prop del vespre , va passar per allà un noi , fill del moliner.

 
Era treballador i estava cansat a causa de la feina del dia . En veure la pedra , va dir per a si: "La nit serà fosca, i algun veí es va a fer mal contra aquesta pedra.

 
És bo treure d'aquí". I de seguida va començar a treballar per treure.

 
La pedra pesava molt, però el noi va empènyer, tir i es va donar traces per anar rodant fins treure del mig.

 
Llavors va veure amb sorpresa que sota la gran pedra hi havia un sac ple de monedes d'or. El sac tenia un rètol que deia : Aquest or és per al que tregui la pedra.

 
El noi es va anar contentíssim amb el seu tresor, i l'home va tornar també al seu castell, joiós d'haver trobat un home de profit que no fugia dels treballs difícils, i que pensava en el benefici dels altres.


 http://www.manosalarte.com/lapiedra.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada