dimecres, 11 de desembre del 2013

Canvi de rols

La meva primera entrada del blog va tractar sobre el rol de coordinador (http://bit.ly/1ghpks1): quines funcions havia assumit, quines situacions havia hagut de fer fronts i quina era la meva valoració.

Vaig ser la primera persona en assumir aquest rol i, per tant, a la resta de l’assignatura he estat un membre més del grup, però sense dirigir ni fomentar res més que un diàleg amb els meus companys. A simple vista un podria pensar “Que bé, una feina menys que haig de fer” o “No hauré d’anar més al darrera dels altres ni supervisant-ho tot”. Doncs bé, no és així lògicament.

D’una banda, després de deixar aquest rol un té més facilitat de despenjar-se. Sobretot d’estar al cas dels enunciats concrets de cada pràctica i de cada tasca. El més fàcil és esperar que la persona que faci de coordinador sigui qui ho va recordant a la resta. A part de que el coordinador també pot despistar-se, en no estar-ne tan pendent la feina final tampoc és la mateixa.

D’altra banda, un cop veus que has de continuar fent el mateix que abans, però sense haver d’enviar tants missatges de dinamització, el més fàcil que passi és que continuïs enviant missatges als altres amb la mateixa tònica.
De fet, el ritme de coordinador d’estar pendent de tot i d’avisar als altres per qualsevol aspecte és quelcom que no s’oblida, és una manera de fer molt productiva i dinàmica.

Ara bé, s’ha de vigilar de no interferir en les funcions del membre que està assumint aquest rol. Ja sigui perquè no se senti ofès o perquè ell també tingui la oportunitat d’aprendre què significa.



He cregut convenient fer palesa la meva opinió sobre això, ja que penso que és tant important saber què hem de fer com també allò que no hem de fer, encara que no hi hagi cap mala intenció al darrera més que contribuir amb el projecte en equip. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada